ISJ Dolj: 25 de unități de învățământ au fost acreditate ERASMUS. Județul Dolj ocupă locul al II-lea la nivel național

25 de unități școlare/organizații din județul Dolj au obținut acreditări ERASMUS, județul ocupând astfel locul al II-lea la nivel național. 

elevi bacalaureat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoartului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Lițoiu, rezultatele selecției privind acreditarea ERASMUS a unităților de învățământ, acreditare ce deschide noi perspective de finanțare și colaborări internaționale pentru perioada 2021-2027, au fost anunțate în date de 23 februarie.

Unitățile de învățământ au obținut acreditări pentru următoarele categorii:

Categoria Formare Profesională: Liceul Tehnologic Special "Beethoven", Școala Postliceală Teologico-Sanitara "Sfantul Iosif", Colegiul Economic ”Gheorghe Chițu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul ”Traian Vuia”, Liceul Energetic, Liceul Tehnologic "Stefan Odobleja", Liceul Tehnologic  ”Constantin Brancuși”, Liceul Tehnologic ”Horia Vintilă” Segarcea.

Categoria EducațieȘcolară: Liceul Teoretic "Tudor Arghezi", Colegiul Național ”Carol I”, Școala Gimnazială ”Gheorghe Bibescu”, Centrul Judetean de Resurse și Asistență Educațională  Dolj, Palatul Copiilor Craiova, Liceul ”Traian Vuia”, Școala Gimnazială Coțofenii din Dos, Liceul cu Program Sportiv "Petrache Trișcu", Liceul "Voltaire" Craiova, Școala Gimnazială Bucovăț.

Acredidarea Erasmus este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel transfrontalier. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația. Organizațiile acreditate Erasmus vor obține un acces simplificat la oportunitățile de finanțare din cadrul acțiunii-cheie 1 a viitorului program (2021-2027)”, a explicat Lițoiu.

Programul Erasmus 2021-2027 va facilita participarea persoanelor care provin din medii defavorizate prin intermediul noilor formate, cum ar fi schimburile virtuale și mobilitățile de învățare pe termen scurt, precum și prin facilitarea accesului organizațiilor mai mici și de nivel local.

Noul program va crește numărul de beneficiari și va permite susținerea a până la 12 milioane de persoane în perioada 2021-2027, elevi, studenți, profesori, stagiari, formatori, lucrători de tineret, antrenori, precum și elevi aflați în formare profesională și personalul din învățământul pentru adulți.