A fost semnat un nou contract pentru proiectul Fir II Isvarna-Craiova

A fost semnat un nou contract pentru proiectul Fir II Isvarna-Craiova

Contractul pentru cel de-al patrulea tronson pentru Firul II de apă Isvarna-Craiova a fost semnat, marți, anunță reprezentanții Companiei de Apă Oltenia.  

Isvarna

Este vorba despre lucrări privind DJ-CL-20 - Extindere conductă aducţiune Isvarna - Craiova fir II, Tronson IV, al cincilea din cele șase contracte în care a fost împărțită această investiție.

Lucrările prevăzute în contractul DJ-CL-20 se vor desfășura în localitățile Țânțăreni (județul Gorj), Filiași și Brădești (județul Dolj).

DJ-CL-20 Extindere conductă aducţiune Isvarna - Craiova fir II, Tronson IV, a fost adjudecat de CONSTRUCȚII  ERBAȘU S.A., la o valoare de 94.647.646,82 Lei (fără TVA) și prevede execuția rețelei noi pe o lungime de 24,6 km.

Aducțiunea va fi realizată din tuburi poliesterice armate cu fibră de sticlă (PAFSIN - conducte biaxiale prevăzute cu îmbinări zăvorâte), diametrul DN 1200 mm, cu clasa de rigiditate SN10000 și presiuni nominale PN10 și PN12, cu excepția supratraversării SPR (OL DN1219x12.5 mm, PN16). Pe traseul aducțiunii sunt prevăzute 43 de cămine cu vane de izolare, golire și aerisire/dezaerisire, iar la schimbările de direcție sunt prevăzute masive de ancoraj (34 buc.).

Lucrările speciale prevăzute pe traseul conductei de aducțiune sunt: supratraversare curs de apă (L = 70,6 m); 2 subtraversări de drumuri naționale (L = 47 m; 65 m); o subtraversare de drum județean (L=15 m); 5 subtraversări de cale ferată (L = 55 m, 50 m, 52 m, 52 m, 70 m); o subtraversare de cale ferată industrială (L = 40 m); 19 subtraversări de viroage (lungime totală 351 m); 6 subtraversări de drum de asfalt (lungime totală 143 m); 2 subtraversări de drum din beton (lungime totală 35 m); 4 subtraversari de conducte PETROM (lungime totală 40 m); desfacere și refacere drum asfalt (L = 1832,5 metri liniari); desfacere și refacere drum beton (L = 85,8 m.l.); desfacere și refacere drum pietruit (3325,2 m.l.) și amenajare drum de acces provizoriu (3 m lățime) pe o distanță de 14040 m.l”, se arată într-un comunicat de presă al CAO.

Contractul prevede lucrări de construcție; furnizare şi montaj utilaje şi echipamente tehnologice; testare şi punere în funcțiune a acestora și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în perioada de garanție.

Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni.

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, vom asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate în toată Craiova, și în alte 6 localități din Dolj, precum și în Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj. Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări. “Coridorul” pe unde va trece Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova înseamnă o suprafață totală de peste 215 hectare, suprafață care a fost trecută în proprietatea publică a Județului Dolj.