Două doljence au stat acasă, bolnave de Covid, până în ultimul moment, și nu au mai putut fi salvate

Două persoane bolnave de Covid, care au stat acasă până li s-a agravat starea de sănătate, au decedat, noaptea trecută, în izolatorul Spitalului Județean de Urgenă Craiova. 

spital craiova

Potrivit autorităților, nouă pacienți au murit, în ultimele 24 de ore, la Spitalul Județean de Urgență Craiova, doi dintre aceștia ajungând cu ambulanța în stop cardio-respirator. Au fost resuscitați, dar în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru viețile lor.

„Este vorba despre două paciente. Dumnealor au sosit cu ambulanțele și erau în stop cardio-respirator, dar au fost preluate și duse în izolator unde au fost efectuate manevre de resuscitare, fără rezultatul scontat, însă. Erau confirmate cu Covid. Ambele paciente au stat acasă mult prea mult. Au ajuns la spital în stare foarte gravă”, a declarat mangaerul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.

O altă problemă a spitalului, în acest weekend, a fost lipsa Remdesivirului, dar potrivit managerului Ivanovici, luni dimineață au primit 60 de doze.

A fost o problemă cu acest medicament. Era programat să îl primim sâmbătă, dar a întârziat curierul. Am primit, luni dimineață, 60 de doze. Noi facem aceste solicitări din două în două zile”, a conchis Ivanovici.