Pregătiri pentru sărbători la Craiova. Căsuțe reabilitate de șase sculptori în lemn

Autoritățile din Craiova se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, edilul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, anunțând că în centrul orașului se vor găsi căsuțe unde comercianții vor vinde decorațiuni și dulciuri specifice sezonului. 

Anul acesta, pe lângă acele căsuțe roșii, comercianții vor avea la dispoziție și unele la care lucrează o echipă de sculptori sosiți la Craiova din mai multe colțuri ale țării.

Ornamentele specifice sezonului rece sunt prinse deja într-un contract cadru, reprezentanții Primăriei Craiova neștiind încă dacă se vine cu ceva nou.

Comercianții vor avea la dispoziție și alte căsuțe deosebit de frumoase pentru a vinde globuri și dulciuri de sărbători. Pregătim, de asemenea, și ornamente deosebite pentru Parcul Romanescu și clădirile din Centrul Istoric, astfel încât craiovenii să aibă sărbători de poveste”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Cei șase artiști sculptori aflați la Craiova participă la Tabăra de sculptură „Lumi magice”, proiect al Casei de Cultură Traian Demetrescu.

Este vorba despre: Gabriel Rizea–Craiova, George Bostănică – Vâlcea, Viorel Rădăcină –Bran, Ioan Ungur-Târgu Mureș, Adrian Voican-Vâlcea, Gabriel Pătrașc-București.

Aceștia reabilitează căsuțele din lemn de culoare maro, autoritățile menționând că acțiunea nu presupune costuri mari.

„Tabăra are ca scop final crearea unui ansamblu de căsuțe decorate cu opere sculpturale în lemn, având ca temă <<Lumi magice>>, care inițial vor fi folosite în cadrul Târgului de Crăciun al municipiului Craiova, ulterior fiind folosite în cadrul altor evenimente organizate în orașul Craiova. Produsele culturale realizate în cadrul taberei vor fi transferate în patrimoniul Primăriei Municipiului Craiova”, au precizat reprezentanții Primăriei Craiova.