Ce strategie de dezvoltare au autoritățile din Dolj pentru următorii șase ani

Ce strategie de dezvoltare au autoritățile din Dolj pentru următorii șase ani

Reprezentanții administrației județene din Dolj au prezentat, miercuri, strategia de dezvoltare a județului, pentru următorii șase ani, pe lista investițiilor aflându-se dezvoltarea economică a zonei, proiecte privind modernizarea infrastructurii rutiere, domeniul sănătății, cultural sau sportiv. 

cosmin vasile 2022 1

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a menționat că aceste planuri au fost făcute pentru următorii șase ani, analiza fiind efectuată de către o firmă specializată.

„Fiecare pas pe care îl facem în administrație are la bază o analiză a realității sociale și economice a județului nostru. Pentru că ne-am dorit să avem o linie de acțiune coerentă, am pus la punct Strategia de Dezvoltare a Județului Dolj pentru următorii șase ani. Astăzi, am organizat un eveniment special de prezentare a documentului care va coordona evoluția județului nostru până în 2027. Analiza a fost realizată de o firmă specializată, care a parcurs toate etapele de cercetare pentru elaborarea unei viziuni integrate pentru județul Dolj”, a precizat Vasile.

Autoritățile județene au în plan, în primul rând, o dezvoltare durabilă a Doljului.

„Astfel, în centrul strategiei noastre este cetățeanul și comunitatea din care face parte. Necesitățile și așteptările acestora vor fi corelate cu strategiile europene și naționale în vigoare, în baza a două direcții de dezvoltare strategică, adică îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea economică a județului, și două obiective de dezvoltare comune, însemnând dezvoltarea durabilă a teritoriului și buna guvernanță a instituțiilor publice, prin modernizarea administrației. Toate acestea se vor concretiza prin proiectele pe care Consiliul Județean Dolj și le-a asumat pentru următorii ani”, a mai spus președintele CJ Dolj.

„Modernizăm o cincime din rețeaua rutieră și alocăm fonduri pentru noi proiecte destinate infrastructurii rutiere. Construim un nou terminal pentru Aeroportul Internațional Craiova. Continuăm investițiile în sănătate, orientate către modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență, dezvoltarea capacității de depistare și tratare a pacienților oncologici și extinderea Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna și a Spitalului Orășenesc Dăbuleni”, a completat Cosmin Vasile.

Acesta a mai precizat că vor fi susținute și proiectele dedicate asistenței sociale pentru tineri și vârstnici.

De asemenea, se va investi în dezvoltarea serviciilor culturale, sportive și de tineret, dar și în domeniul economic sau în cel al agriculturii.

„Construim un complex sportiv multifuncțional, restaurăm clădiri cu valoare de monument istoric și amenajăm un muzeu al satului în localitatea Cernătești. În plus, înființăm noi rute turistice.  Dezvoltăm serviciile competitive prin înființarea de noi parcuri industriale, incubatoare de afaceri și parcuri tehnologice; Valorificăm rezultatele obținute din agricultură și îi sprijinim pe fermieri să aibă acces la depozite și la piața de desfacere prin înființarea unei rețele de centre pentru colectarea legumelor și fructelor, dar și a unei piețe de gross”, a adăugat președintele CJ Dolj.

Majoritatea proiectelor asumate vor fi realizate cu fonduri externe.

„Nu ne abatem de la scopul nostru, acela de a nu rata nicio linie de finanțare. De altfel, inclusiv Strategia de Dezvoltare a Județului Dolj a fost elaborată cu fonduri europene atrase prin Programul Operațional Capacitatea Administrativă”, a conchis Cosmin Vasile.