O nouă etapă de dezinsecție la Craiova

O nouă etapă de dezinsecție la Craiova

O nouă etapă a dezinsecției pe domeniul public, intervenție ce se va realiza prin pulverizare aeriană, dimineața, în intervalul orar 06.00-11.00, va avea loc în perioada 20-21 mai, anunță reprezentanții Salubritate Craiova. 

dezinsectie avionn 

Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de aproape 800 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente.

Lucrările de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunătoare se vor face prin pulverizare prin sistem ULV. Se va folosi pentru dezinsecție substanța din grupa a III-a de toxicitate Solfac Trio EC140 NF, avizată de către Ministerul Sănătății.

Reamintim apicultorilor că, în intervalul menționat, trebuie să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor”, anunță Salubritate Craiova.

Dezinsecția aeriană programată pentru perioada 16-17 mai a fost anulată din cauza avertizărilor meteorologice.