Guvernul a aprobat plata online pentru ajutorul de încălzire

Grvernul a aprobat, în ședința de marți, o nouă modalitate de plată privind ajutorul de încălzire. Este vorba de plata online cu ajutorul cardului de energie.

contor curent energie electrica

Guvernul a aprobat, prin Ordonanță de Urgență, cea de-a treia modalitate de a efectua plăți din ajutorul de încălzire, scrie Mediafax.

Concret, beneficiarii vor putea plăti online. Ei vor accesa aplicația informatică prin introducerea seriei cardului de energie și vor face plățile cu ajutorul celor trei documente necesare, cartea de identitate, cardul de energie și factura de la furnizorul de energie. Celelalte două modalități de plată sunt la oficiul poștal și direct la poștaș.

În acest fel avem trei modalități de efectuare a plăților din ajutorul de încălzire, de către beneficiari”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministrul Boloș a confirmat că începând de miercuri vor fi distribuite cardurile de energie. Ulterior, vor fi transferați bani către Poșta Română, iar de pe 20 februarie se vor putea efectua plățile.

Schema are aproximativ patru milioane de beneficiari.