AUDIAȚI TIMP DE 9 ORE. Mama adoptivă a Sorinei: O să hotărască autoritățile ce se întâmplă, nu noi!

Părinții adoptivi ai Sorinei, Gabriel și Ramona Săcărin, au fost audiați de procurorii Secției pentru anchetarea magistraților vreme de 9 ore. La ieșirea de la audieri, Ramona Săcărin a spus că fetița este bine și că autoritățile îi vor decide soarta, nu ei.

ramona sacarin

„Nu pot să fac niciun fel de declarații. Sorina este bine. O să hotărască autoritățile române, nu noi (ce se va întâmpla cu fetița, n.r.)”, a declarat Ramona Săcărin, la ieșirea de la Secția pentru achetarea magistraților. Atât ea, cât și soțul ei, au fost audiați joi vreme de 9 ore de procurori.

Miercuri seară, și Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forța de procurorul Maria Piţurcă pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIG), ea ieșind de la audieri în jurul orei 01.00, fără a face declarații.

La rândul său, tatăl adoptiv, Gabriel Săcărin, a susținut într-o emisiune a Antenei 3, unde a avut o scurtă intervenție telefonică, că viitorul copilei luată târâși, cu mascații, din casa în care a crescut, devine incert.

“În momentul acesta mi se pare că lucrurile au luat o întorsătură împotriva firii. Procurorul general a pornit două acțiuni în Instanță, una pentru consiliera copilului și rămânerea lui în țară, cealaltă pentru blocarea și revizuirea procedurii de adopție, cerând respingerea adopției. Așa cum ați auzit de la șefa Autorității Naționale, acest copil nu se poate întoarce la fosta familie de plasament pentru că ei nu mai au niciun fel de calitate și nici nu cred că vor mai primi vreodată un atestat de asistent maternal. Odată ce ai greșit, asta nu cred că se mai poate repara. Sorina va avea, în cazul în care adopția va fi întoarsă, un viitor destul de incert. Un copil la opt ani e foarte greu adoptabil. Eu nu am auzit prea multe povești de succes de adopție în România la vârste așa de mari. Eu am pornit în acest drum împreună cu soția mea și cu copiii noștri și suntem hotărâți să facem tot ce stă în puterea noastră să îl ducem la final și să-i oferim Sorinei tot ceea ce poate un copil de vârsta ei să facă cu niște părinți capabili, deștepți și iubitori, să-i dăm șansa să se dezvolte atât cât poate ea să se dezvolte”, a declarat Gabriel Săcărin.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a amânat, joi, decizia în privința Sorinei după ce părinții adoptivi au depus o cerere prin cer să fie despăgubiți pentru perioada în care au stat în România. Din acest motiv ședința s-a amânat pe 3 iulie.