CRAIOVA: Tariful la taxi, dublat

Un proiect privind creșterea tarifului pentru activitatea de taximetrie, practicată în Craiova, va ajunge, pe 30 martie, la votul consilierilor municipali, o asociație a taximetriștilor din municipiu propunând dublarea tarifelor.  

taxi01

Astfel, potrivit unei adrese trimise autorităților locale, noul tarif maximal este de 5,6 lei/km.

Taximetriștii spun că nu mai fac față, cu actualul tarif, cheltuielilor care au tot crescut în ultimii ani.

Prin adresa nr. 43233/03.02.2023 Asociaţia Taximetriştilor Pelendava a înaintat autorităţii locale documentaţia referitoare la fundamentarea tarifului de distanţă maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi, în cuantum de 5,6 lei/km, stabilit în conformitate cu formulele cuprinse în „Normele metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane, bunuri sau mărfuri în regim de taxi”, aprobate prin Ordinul nr. 243/2007 emis de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. Facem precizarea că, tariful maximal de distanţă, pentru transportul public local de persoane în regim de taxi în Municipiul Craiova nu a mai fost modificat din anul 2009, conform HCL nr. 451/2009”, se arată în raportul întocmit.

Ședința ordinară a Consiliului Municipal Craiova va avea loc pe 30 martie, consilierii stabilind atunci soarta acestui proiect.