Greva profesorilor continuă

Greva profesorilor continuă

Greva din Educație va continua joi, zi în care este așteptat răspunsul sindicaliștilor la oferta făcută de Guvern: acordarea unor carduri cu o valoare de 2.500 de lei, sumă alocată în două tranșe.

greva educatie 1

Sindicaliștii din Educație au anunțat miercuri seara, la finalul negocierilor cu Guvernul, că oferta făcută de Executiv va ajunge în cursul nopții la toți sindicaliștii din țară, care vor spune dacă o acceptă sau nu.

Noi deja am primit semnale de la colegi din țară, informația circulă, mesajele sunt clare: greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toți membrii să fie consultați, mâine până la ora 12.00 vom comunica Guvernului care e poziția noastră”, spunea, miercuri seara, Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Guvernul a oferit, în cadrul discuțiilor cu sindicaliștii din Educație, aflați în grevă, carduri în valoare de 2.500 de lei, sumă acordată în două tranșe.

Față de discuțiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului pentru recunoașterea calității și redefinirea demnității carierei de profesor va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie și a unei sume în luna octombrie, legate de cele două evenimente importante pentru lumea Educației, care va consta într-un card pentru cariera profesională acordat personalului didictic. Suma propusă este de 1.000 de lei pentru luna iunie și 1.500 de lei pentru octombrie”, a spus Marian Neacșu, secretar general al Guvernului.

Acesta a precizat că vor fi acordate sume de 500 de lei, atât în iunie, cât și în octombrie, și personalului nedidactic.

„În cea mai mare măsură sumele prevăzute în aceste carduri vor fi folosite pentru cariera didactică. (...) În momentul acesta o cotă forfetară de 30% poate să fie acordată, banii fiind din fonduri europene, cu caracter forfetar, iar suma care va fi alocată de la bugetul de stat poate să fie folosită pentru orice destinație”, a mai spus secretarul general al Guvernului.

Potrivit acestuia, sindicaliștii vor oferi un răspuns Guvernului cu privire la această ofertă în cursul zilei de joi.

Sursa: Mediafax