Acţiuni preventive ale rutierilor! Vizați - taximetriștii și pietonii.

Operațiunea, desfășurată ieri, 23 iulie, a vizat verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim TAXI şi în regim de închiriere, precum și disciplina pietonilor.

taxi01

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Dolj, au legitimat 62 de persoane iar 48 de autoturisme au fost controlate de către oamenii legii. Cu aceeași ocazie, au fost verificate şi societăţi de închirieri auto. 

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 10.000 lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 3 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Tot ieri, Biroului Rutier Craiova a organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație generate de indisciplina manifestată de pietoni în momentul traversării străzii.

Oamenii legii au aplicat 51 de sancțiuni, 30 dintre acestea vizând traversări neregulamentare. Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 11.000 lei.

De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.