Impuls financiar pentru antreprenoriatul românesc: lansarea programului IMM PLUS cu un buget de 12,5 miliarde lei

Ministerul Finanțelor a anunțat lansarea Programului IMM PLUS, un plan de finanțare generos destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urile). Cu un buget de 12,5 miliarde lei, programul își propune să insufle viață în proiectele antreprenoriale.

Ministeruldefinantewikipedia

Ce este Programul IMM PLUS și cine se califică? Este simplu: orice afacere mică sau mijlocie care visează la expansiune dar se luptă cu accesul la finanțare. Până pe 30 iunie 2024, acest program va deschide porțile pentru finanțare, oferind garanții guvernamentale în limita a 11,1 miliarde lei pentru aproximativ 11.500 de beneficiari.

Am decis să continuăm unul dintre cele mai de succes programe implementate de România până acum, pentru a oferi IMM-urilor libertatea să ia acele decizii care să le asigure dinamica pozitivă în ceea ce privește creșterea numărului de angajați, a cifrei de afaceri, a profitului net și a marjei de profit raportate la vânzări. Datele ne-au arătat că firmele care au beneficiat până acum de finanțare cu ajutorul garanțiilor oferite de MF au raportat o creștere medie a veniturilor de 9%. Concret, 9 din 10 companii beneficiare de garanții de stat au raportat creșteri ale venitului. Tocmai de aceea am alocat 12,5 miliarde lei pentru IMM Plus, pentru a continua să susținem și să încurajăm dezvoltarea IMM-urilor și a mediului de afaceri în ansamblu”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Programul IMM PLUS nu doar că prelungește sprijinul acordat prin schemele anterioare, dar și majorează valorile maxime ale ajutoarelor de stat, facilitând astfel accesul la resurse mai generoase pentru întreprinderile din diverse sectoare, inclusiv agricultura, pescuitul, acvacultura și sectorul alimentar.

Detalii esențiale despre Programul IMM PLUS:

IMM ROMÂNIA PLUS: Acces la finanțare pentru investiții sau capital de lucru.

AGRO PLUS: Sprijin pentru sectorul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și alimentar.

IMM PROD PLUS: Garanții guvernamentale pentru sectoarele productive.

CONSTRUCT PLUS: Îmbunătățirea eficienței energetice în construcții.

RURAL PLUS: Facilități pentru agricultură, pescuit și sectorul alimentar.

INNOVATION PLUS: Garanții pentru companiile inovative și orientate spre export.