Grădinii de Relaxare, Linişte şi Învăţare, la grădinița "Traian Demetrescu"

Astazi, 20 iunie 2024, a avut loc inaugurarea Grădinii de Relaxare, Linişte şi Învăţare, ca urmare a finalizării pilotării conceptului specific G.R.L.Î, experimentat în cadrul Proiectului Naţional cu acelaşi nume, derulat în perioada 2021-2024, în Grădiniţa cu Program Prelungit "Traian Demetrescu", Craiova, condusa de director prof. Piculeasa Mihaela Simona.

 240620 gradinita traian demetrescu 01

La eveniment a fost prezentă doamna Silvia Breben, iniţiatorul şi coordonatorul Proiectului Naţional G.R.L.Î, doamna prof. Cătălina Butoi, coordonator G.R.L.Î., Dolj, alături de reprezentanţi ai Asociaţiei Creştini şi coordonatori, directori din grădiniţele G.R.L.Î., Dolj. Participarea Grădiniței cu Program Prelungit "Traian Demetrescu", din Craiova la acest proiect naţional a facilitat implementarea componentelor de teorie și practică, sub deviza "Schimbarea suntem noi!".

240620 gradinita traian demetrescu 02

 240620 gradinita traian demetrescu 01

În acest context, întregul colectiv al Grădiniţei cu Program Prelungit "Traian Demetrescu", a contribuit la amenajarea creativă şi originală a arhitecturii mediului educaţional, abordând strategii şi tehnici moderne de gestionare a stărilor emoţionale şi comportamentale ale copiilor, prin însuşirea și aplicarea corectă a algoritmului de relaxare-liniştire-învăţare.

Cu aceasta ocazie, cadrele didactice ale unității gazdă au avut prilejul de a împărtăşi experienţa acumulată în comunităţile didactice interesate, în vederea asigurării continuităţii aplicării conceptului în derularea activităţilor zilnice la grupa de copii, conform Curriculumului pentru Educaţie Timpurie, încurajând schimbarea.

 240620 gradinita traian demetrescu 01

 240620 gradinita traian demetrescu 01

 240620 gradinita traian demetrescu 01