Peste 21.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, la datorie în vacanța de Sfânta Maria

Peste 21.000 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri vor acționa zilnic, în minivacanța de Sfânta Maria, pentru asigurarea ordinii publice, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

RS423 IMG 0671 patrula politist jandarm eso

În minivacanța de Sfânta Maria, pe întreg teritoriul țării, vor fi organizate aproximativ 700 de manifestări religioase, cultural - artistice, ceremoniale militare sau sportive. Cele mai multe evenimente publice, peste 300, vor avea loc joi, 15 august, cu ocazia sărbătorii creștin-ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, când este celebrată și Ziua Marinei Române. Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mănăstirea Nicula, din județul Cluj, unde se estimează participarea a aproximativ 75.000 de persoane.

De asemenea, se preconizează participarea a aproximativ 5.000 de persoane la ceremoniile care vor avea loc la Mănăstirea Brâncoveanu din localitatea Sâmbăta de Sus, județul Brașov, și la Mănăstirea Curtea de Argeş, din județul Argeș.

Pentru marcarea Zilei Marinei Române, sunt planificate festivități în municipiul Constanța, unde se estimează participarea a aproximativ 20.000 de persoane, în municipiul Brăila, cu aproximativ 10.000 de participanți, și în municipiul Galați, circa 5.000 de persoane, la fel ca în localitatea Mangalia.

"Pentru desfășurarea în condiții de normalitate a tuturor acestor manifestări, la nivelul M.A.I. s-a dispus asigurarea unei prezențe active a dispozitivelor de ordine publică, în special a celor mixte polițiști-jandarmi, pentru prevenirea faptelor antisociale și a infracțiunilor grave. În acest sens, la nivel național vor acționa peste 7.200 polițiști și 5.000 jandarmi în medie pe zi. Pe timpul minivacanței, sunt preconizate creșteri ale valorilor de trafic pe arterele de drum care converg către zonele unde vor fi organizate manifestări cu public numeros, precum și către stațiunile montane, de pe litoral sau către punctele de trecere a frontierei", arată Ministerul Afacerilor Interne.

sursa Mediafax