Jucării și obiecte din perioada comunistă, la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei are nevoie de obiecte din perioada comunistă (1948-1989), în scopul îmbogăţirii patrimoniului cultural muzeal local şi amenajării unei expoziții temporare în care să fie reconstituită, într-o manieră cât mai fidelă, atmosfera copilăriei din acea perioadă.

 

AFISfinal

Astfel, doljenii pot dona sau pot împrumuta instituției de la păpuşile „Arădeana”, la discurile şi casetele cu muzică pionierească, revistele „Șoimii patriei”, „Cutezătorii”, gazete de perete, uniforme elevi, pionieri, cărți, caiete, la jocurile „Nu te supăra, frate!”, fotografii şi imagini video din concedii (la munte, la mare), fanioane, insigne. Toate acestea vor deveni obiecte de muzeu cu valoare istorică certă.

Procedura de donaţie către instituţie este una simplă, anunță reprezentanții Muzeului Olteniei, implicând doar prezenţa donatorului (având obligatoriu asupra sa cartea de identitate) şi semnarea unei declaraţii de donaţie.

Pentru detalii suplimentare, doritorii sunt rugaţi să contacteze reprezentanții instituției, la nr. de tel: 0251/417.756 sau prin email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.