Pensionarii din Craiova au, în sfârșit, un spațiu al lor

Primul club al pensionarilor din Bănie a fost inaugurat marți chiar de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

pensionari club1

Recunoscând faptul că acest centru trebuia înființat cu mult timp în urmă, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, i-a asigurat pe vârstnici că autoritățile vor mai înființa alte astfel de spații.

Edilul a petrecut ceva timp, marți, alături de pensionari, fiind provocat și la o partidă de table.

Este pentru prima dată când Primăria Craiova organizează şi pune la dispoziţie prin asistenţa socială un astfel de club al persoanelor vârstnice. Poate că trebuia făcut mai de mult, dar niciodată nu e prea târziu. Nu ne vom opri aici, le promitem! Clubul este o oază de linişte, o oază de relaxare pentru că el este dotat la ora aceasta prin grija asistenţei sociale, prin grija city-managerului Sorin Manda, cu tot ceea ce este necesar, începând de la mobilier, televizor, jocuri distractive, bibliotecă cu cărţi”, a menționat Genoiu.

La rândul său, președintele Asociației Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul” din Craiova, Marin Trifan, a punctat faptul că aceste centre sunt extrem de importante pentru vârstnici pentru că li se oferă posibilitatea să întâlnească persoane noi și să lege prietenii.

„Eu mi-aş dori ca al doilea club să fie în cartierul Craioviţa Nouă, fiindcă acolo sunt majoritatea pensionarilor. Sper ca autoritățile să nu se oprească aici. Îmi mai doresc ca aici să organizăm și cursuri de calculatoare sau colocvii, întâlniri cu autoritățile sau parlamentarii”, a spus Trifan

Clubul Pensionarilor este deschis luni până vineri, în intervalul orar 10.00-14.00. Autoritățile au estimat o capacitate maximă de 20 de persoane/oră, vârstnicii având la dispoziție un sistem pentru muzică, table, șah, rummy, diverse jocuri de grup, un televizor, scopul fiind ca aceștia să socializeze.

Amenajarea spațiului a costat aproximativ 20.000 lei, reparațiile fiind efectuate pe acordul de reparații.

Sediul clubului este pe Strada Nicolae Ttitulescu nr. 7 (între fostul CEZ și piața de flori de la km 0, pe partea stângă).

pensionari

pensionari club 5