Decizie finală: Doljul, lider la sesizări de incidente electorale

În cele 12 ore de la deschiderea secțiilor de vot, Doljul a fost fruntaș la depunerea sesizărilor privind evenimentele electorale, la nivel național fiind înregistrate 146 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții și infracțiuni.

stampile vot

Cele mai multe sesizări de incidente electorale au fost înregistrate în Dolj (18), București (15), Giurgiu (13), Argeș (9), Dâmbovița și Vrancea cu 8. Poliţiştii din județul Dolj au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale după ce un membru al unei secţii de votare, care s-a deplasat cu urna mobilă la domiciliul unei femei de 74 de ani, a aplicat ştampila de vot în locul acesteia, iar soțul a semnat în listele electorale în locul ei”, informează MAI.

Potrivit informării MAI, de la ora 19.00, peste 70 dintre semnalările de incidente electorale nu s-au confirmat. Polițiștii efectuează cercetări cu privire la 28 de posibile fapte de natură penală.

De la începerea votării, au fost constatate 23 de contravenții, fiind aplicate nouă avertismente și amenzi de peste 12.000 de lei.