Doljul nu scapă de pesta porcină

În prag de sărbători, doljenii nu scapă de pesta porcină. Singura problemă este sacrificarea porcilor de Crăciun.

 porci pesta

Atât marii producători, cât și gospodarii au nevoie de aviz medical de la veterinar pentru a sacrifica porcii, în pragul Crăciunului. De vină este pesta porcină, care i-a făcut pe crescătorii de porci să-și ia măsuri de precauție. Gospodarii din Dolj sunt afectați de boala care le-a omorât animalele. 69 de gospodării din Dolj reprezintă focare active de pestă, 11 localități fiind afectate. 

Conducerea DSV Dolj ne-a transmis că au avut sute de focare de pestă porcină africană active. ”Din 227 de focare active, am rămas cu 69 de gospodării”, a precizat Costică Retea, purtătorul de cuvânt DSV Dolj. Sfatul reprezentanților Direcției Sanitară Veterinară este ca toți gospodarii să sesizeze medicului veterinar din timp dacă au porci bolnavi sau sănătoși, pentru analizele necesare.

Luna trecută au fost declarate 72 focare active în 19 localități, dintre care au fost stinse 151 focare de boală în  36 de localități. Au fost neutralizaâi prin metoda alternativă de îngropare 387 de porci morti, 2563 porci uciși în focare și 5104 porci ucisi preventiv in 23 localitati din 1022 exploatatii non profesionale.