Giugea: „La ordinul Olguței în Dolj s-au tăiat pensiile"

O eroare informatică a reprezentanților CEC Bank a stârnit reacții aprinse, miercuri, în rândul pensionarilor doljeni care primesc pensia pe card, după ce aceștia au realizat că le-au fost tăiate veniturile lunare.

cec dolj

Liberalii doljeni au prezentat subiectul în cadrul conferinței de presă, joi, solicitând demiterea șefului CEC Bank, filiala Dolj. Vicepreședintele PNL Dolj, Mario Oprea, a povestit cum în comuna Poiana Mare, angajata sucursalei CEC a anunțat pensionarii că PNL a tăiat pensiile. „După ce problema a fost remediată, aceasta a revenit cu o nouă informare: sunase la PSD și PSD-ul rezolvase problema”, a spus Oprea.

Întâmplarea nefericită pentru PNL Dolj a fost că în timp ce șeful acestora, Ștefan Stoica, a spus că este vorba despre o greșeală a CEC-ului, Nicolae Giugea a venit cu o altă versiune, pe Facebook. „La ordinul Olguței în Dolj s-au tăiat pensiile. PSD ul lasă în urmă mine îngropate. De la instalarea guvernului Orban, Olguța tot spune că liberalii vor să taie pensiile. Ieri CEC s-a conformat acestui ordin venit de la Olguța și aproape 17.000 de oameni din Dolj au primit pensiile diminuate cu 200 de lei. Când scandalul a devenit prea mare au invocat o eroare de calcul. În realitate, pesediștii din structurile din teritoriu au ordin să boicoteze prin orice mijloace activitatea guvernului”, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

capura giugea 191114

Potrivit reprezentanților CEC Dolj, problema a fost rezolvată miercuri seară. Practic, când s-au virat pensiile s-a utilizat un fișier greșit, sumele fiind la nivelul celor din august, aferent lunii noiembrie, după mărirea din septembrie.