Mâncarea pacienților SJCU Craiova, din nou, la licitație

Pacienții Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova au acuzat mereu întotdeauna faptul că mâncarea nu este bună, cu acest lucru fiind de acord și actualul manager al unității, medicul Eugen Georgescu.

spital judetean craiova 190621

Timp de aproximativ opt ani, mâncarea pentru bolnavii celei mai mari unități spitalicești din Oltenia a fost asigurată de firma SC Elcomex SRL. În luna ianuarie a acestui an, conducerea SJU Craiova a scos la licitație serviciul de furnizare a hranei, după ce contractul firmei a fost prelungit de mai multe ori și nu mai suportă în mod legal reînnoire.

Anul acesta s-au făcut trei licitații, dintre care două au fost anulate pentru că nu s-a prezentat nicio firmă. O nouă încercare este în curs acum, două societăți comerciale prezentându-și ofertele: actuala și o altă unitate.

Mâncarea pentru bolnavi nu este bună, într-adevăr. Contractul a expirat în iunie 2018, fostul manager a prelungit „pe persoană fizică” contractul, până la sfârșitul anului 2018. După ce am preluat conducerea spitalului am făcut o procedură de negociere rapidă, nu s-a prezentat nimeni, contractul a mai fost prelungit șase luni. Pe parcursul anului 2019 s-au făcut trei licitații deschise, două au fost anulate, pentru că nu s-a prezentat nimeni, iar la ultima sunt două firme, actuala firmă și încă una. Actuala firmă face presiuni pentru a se anula și această licitație”, a explicat managerul SJU Craiova.

Până la stabilirea câștigătorului și odată cu acest pas poate o îmbunătățire a situației, pacienții fie se mulțumesc cu ce li se pune pe masă, fie recurg la varianta pachetelor primite de la familie sau prieteni.

Chiar și o asistentă, care a protestat săptămâna trecută, a adus în atenție aceste aspecte, spunând că „nici la câini nu ar da o asemenea mâncare”.