Stoica, despre managerul SCJU Craiova: "Consider că ar trebui demis"

Lipsa căldurii în Spitalul Județean de Urgență Craiova și deficitul de personal de la Clinica de Cardiologie au fost două dintre subiectele conferinței de presă a PNL Dolj, organizate duminică, liderul filialei încercând astfel să arate că și-a făcut temele. Nu a prezentat nicio soluție însă, ci doar a cerut demiterea actualului manager.

 stirbu stoica 191117

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, i-a reamintit, ironic, directorului Spitalului Județean de Urgență Craiova că în „două săptămâni vine iarna” și că nu este normal ca saloanele să fie încălzite cu aeroterme sau calorifere.

De asemenea, Stoica i-a recomandat și președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, să aibă o discuție cu directorul în privința căldurii.

„Este o situație critică, dezastruoasă la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Constatăm o nepăsare critică din partea conducerii Consiliului Județean Dolj. Domnul Ion Prioteasa nu a binevoit să se deplaseze un kilometru până la spital să constate că nu există căldură . Conducerea spitalului își cere scuze că nu este căldură, prin afișe puse pe fiecare palier. În România, iarna vine după toamnă. Această clădire este în administrarea Consiliului Județean Dolj. Și anul trecut au fost astfel de probleme. Managerul actual este de anul trecut director iar la începutul acestui an a dat concurs. Pacienții se încălzesc cu aeroterme, cu calorifere electrice și există un mare risc de incendiu în acest spital. Îi transmit domnului Prioteasa că nu este târziu, nici astăzi, să se deplaseze la spital”, a spus Stoica.

Acesta a vorbit și despre faptul că angajații nu și-au primit tichetele de vacanță, considerând că Lia Olguța Vasilescu ar trebui să discute cu directorul și să găsească o soluție pentru acordarea acestor vouchere.

„Este important ca cei doi lideri politici importanți ai PSD-ului, Lia Olguța Vasilescu și tovarășul Ion Prioteasa, să discute cu actualul manager. Consider însă că acesta ar trebui demis”, a completat liderul PNL Dolj.

Și pentru că în conferința de joi a cam fost prins cu temele nepregătite, Ștefan Stoica a încercat, duminică, să recupereze. Nu a făcut nimic altceva decât să puncteze aspecte pe care și noi le-am sesizat, de fiecare dată, în ceea ce privește Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova.

„Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Intervențională era inaugurată, cu fast, în urmă cu un an și jumătate. Acum, nu există personal angajat, nu există dotări necesare. De un an și jumătate avem doar o inaugurare cu fast. Solicit public, din nou, ca cei doi lideri politici, importanți pentru județul Dolj, să îl pună la treabă pe directorul pe care l-au girat politic”, a conchis Stoica.

Cu excepția acestor prezentări de fapt și a „atacurilor” politice, liberalii nu par a avea soluții pentru ceea ce se întâmplă în acest spital. Vom vedea dacă actualul ministru al Sănătății își îndreaptă atenția către Clinica de Cardiologie și dacă sunt soluții reale pentru ca aceasta să devină cu program permanent.