Zece localități din Dolj urmează să fie conectate la rețeaua de gaze

Zece localități din Dolj urmează să fie conectate la rețeaua de gaze

Oficiali guvernamentali au fost ieri la Craiova, în vizită de lucru în două mari șantiere. După ce au vizitat șantierul drumului expres Craiova-Pitești, aceștia au mers și pe șantierul conductei de gaze Craiova-Segarcea.

trasgaz santier

Pe șantierul Transgaz, din primul tronson de 32 km, sunt deja realizați 6,6 kilometri. Proiectul are o valoare de 33 milioane de lei, termenul de finalizare fiind trimestrul I din 2020. Această primă parte a magistralei Craiova-Calafat va deservi cetățenii din zece localități: Segarcea, Bratovoiești, Calopăr, Cârcea, Cerăt, Drănic, Ghindeni, Malu Mare, Teasc și Țuglui.

„Am anunțat acum ceva timp că împreună cu Transgazul demarăm o campanie, un program foarte serios și foarte extins pentru a conecta la rețeaua de gaze localitățile din România. În aceste condiții, pentru optimizarea sursei de gaze, pentru zona de sud a Olteniei, execuția tronsonului Craiova - Segarcea, din cadrul conductei de transport gaze naturale de presiune înaltă Craiova - Calafat este atât de necesară cât și oportună.

Prin Fondul de Dezvoltare și Investiții am creat posibilitatea pentru toți primarii să ia bani și să facă rețele de gaze de extindere, iar cei ce nu au să înființeze rețele noi de gaze”, se arată pe pagina oficială a lui Liviu Dragnea.