Bătaie între medici, la Nr. 1. Urologul Mugur Riza, implicat într-un nou scandal

Medicul Mugur Riza, de la Spitalul de Urgență din Craiova, concediat anul trecut pentru abateri disciplinare și repus în funcție după ce a câștigat acest drept în instanță, este din nou în centrul unui scandal, după ce s-a certat și bătut cu colegii în secție. Poliția face anchetă în acest caz.

mugur riza

Scandalul dintre medicii de la secția de Urologie a Spitalului Județean din Craiova a fost aplanat de polițiști, care au deschis dosar de cercetare penală pentru loviri sau alte violențe pe numele medicului Mugur Riza. De asemenea, oamenii legii au decis să îl amendeze pe urolog cu suma de 1.000 de lei.

„În cursul zilei de marți, polițiștii au fost sesizaţi cu privire la producerea unei altercații între mai mulți medici de la un spital din Craiova. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de loviri sau alte violențe. De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravențională unuia dintre medicii implicați în altercație, pentru proferare de injurii”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului județean Craiova, dr. Cristina Geormăneanu, a spus că și la nivelul unității medicale s-a constituit o comisie de disciplină.

„Am fost anunțați de șeful secției de Urologie cu privire la faptul că a avut loc o altercație în apropierea blocului operator între medicul Riza și mai mulți colegi. La nivelul spitalului s-a constituit o comisie de anchetă pentru a stabili cauzele acestui conflict. Vor fi chemați toți medicii implicați în altercație. La nivelul comisiei de disciplină vor fi analizate și alte sesizări formulate de medici la adresa doctorului urolog Riza în care reclamă un comportament inadecvat. Ultima sesizare a fost înregistrată luni", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Doctorul Riza a fost concediat anul trecut în luna octombrie pentru abateri disciplinare consemnate şi la Comisia de disciplină a unităţii medicale. Acesta a atacat în instanţă concedierea şi magistraţii i-au dat câştig de cauză la sfârşitul lunii trecute.

sursa Mediafax