De 14 ani, sare în Dunăre pentru a recupera crucea aruncată de preot

Sute de doljeni au participat, luni, la slujba de Bobotează din municipiul Calafat, care a fost urmată de aruncarea crucii din lemn în apele reci ale Dunării.  Aceasta a fost recuperată, pentru al 14-lea an consecutiv de curajosul Viorel Oancă.

cruce boboteaza calafat

Doljeanul în vârstă de 41 de ani se aruncă, de 14 ani, în Dunăre, pentru a recupera crucea de lemn aruncată de către preot, acțiunea derulându-se în Portul Calafat.

Curajosul Viorel Oancă (41 de ani), cel care de 14 ani recuperează crucea, s-a aruncat și în acest an în apele reci ale Dunării, el fiind premiat ulterior de primarul municipiului Calafat”, anunță reprezentanții Primăriei Calafat.

Sărbătoarea „Botezul Domnului” a reunit, astăzi, în Portul Calafat sute de credincioşi atât din localitate cât şi din satele învecinate, veniți pentru a participa la slujbă și pentru a lua apă sfințită pentru gospodării.

Acest fapt denotă că în municipiul Calafat obiceiurile şi tradițiile locale se păstrează cu sfințenie de sute de ani. Programul manifestărilor a început încă de dimineață, când în cele trei biserici - "Adormirea Maicii Domnului", "Izvorul Tămăduirii" şi "Sfântul Nicolae s-a oficiat slujba - Sfânta Liturghie, apoi soborul de preoți, enoriaşii, aleși locali dar şi reprezentanți ai administrației publice locale în frunte cu primarul Lucian Ciobanu s-au deplasat în Portul Calafat pentru Slujba de Sfințire a Aghiasmnei Mari şi aruncarea Crucii Sfințite în Dunăre”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Calafat.