Un sirian a încercat să intre ilegal în țară pe la Frontiera Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au identificat un cetăţean sirian care a încercat să intre ilegal în România, cu documentele altei persoane.

 C2D0C4DB 64C4 4F89 93CE AD8F19AB375F           

Incidentul a avut loc seara trecută, în jurul orei 21.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, acolo unde sirianul s-a prezentat pe sensul de intrare în țară. Bărbatul se afla la volanul unei mașini înmatriculate în Germania și era însoţit de alți patru conaţionali. 

Atât șoferul, cât şi pasagerii autoturismului au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte eliberate de autoritățile din Siria şi permise de şedere eliberate de Germania.

 Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră din cadrul PTF Calafat, la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia pașaportului prezentat de către unul dintre pasageri, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. 

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoana în cauză a încercat să folosească un pașaport sirian şi un permis de şedere german, aparţinând altei persoane. Conform autorităților, sirianul a declarat că încerca să ajungă în Germania.

            

Sirianul a fost preluat de autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.