VIDEO. Mormane de gunoaie zac neridicate într-o comună doljeană. Un consilier local trage un semnal de alarmă

Comuna doljeană Lipovu este îngropată în gunoaiele care nu-i fac tocmai cinste. Un consilier local trage semnalul de alarmă.

 gunoi lipovu

Aproximativ 3,200 de persoane locuiesc în comuna Lipovu, din județul Dolj. De ceva timp, comuna este la un pas de a deveni o groapă de gunoi. Deșeurile colcăie prin apropierea școlii din comună sau chiar pe lângă primărie. Centrul comunei s-a transformat într-un depozit de gunoaie, așa cum preferă localnicii să-l numească. În piața Lipovului, unde vin sute de persoane, deșeuri menajere zac neridicate. Sticle de plastic, haine sau chiar animale moarte își fac apariția pe terenurile comunei. De altfel, grădinița din comună este împrejmuită de gunoaie, nu doar de un gard de sârmă. Copiii care ies în curtea unității de învățământ, în pauzele orelor de curs sunt nevoiți să vadă mizeria aruncată chiar lângă grădiniță. Mulți părinți se tem de siguranța și de sănătatea copiilor lor.

 

 

Căminul cultural cu geamuri sparte și ”tone” de mizerie pe lângă. Un peisaj neîngrijit, dar care se poate transforma imediat într-un focar de infecție. Pubele de gunoi zac neatinse, în timp ce deșeurile menajere sunt abandonate în jurul lor. Căminul cultural al localității este văzut ca o ruină de către locuitori. 

Mulți localnici sunt nemulțumiți și spun că Lipovu ocupă primul loc la capitolul curățenie, dar de la coadă. ”E primul loc, dar din coadă”, spune un localnic, ușor dezamăgit de situația gunoaielor din comuna în care a crescut.

Un consilier local este nemulțumit de cum a ajuns comuna în care trăiește. Doljeanul este printre puținii care au tras un semnal de alarmă referitor la comuna care s-a transformat în groapă de gunoi. Bărbatul este consilier local de un an și încearcă să facă tot ce-i stă în putință pentru ca Lipovu să devină comuna care era odată.

Nu se face nimic, stăm în gunoaie. Mizerie la școală, primărie, cimitir sau în centrul orașului. Nu există loc de amenajare a gunoaielor, nu există un trotuar. Nu există gard la școală, nu există gardian. Noi oamenii din Lipovu ne trimitem copiii la școală și nu știm cum se întorc”, a precizat pentru Ediție specială, Nicolae, consilier la Primăria Lipovu.

Școala, grădinița, căminul cultural, primăria sau chiar cimitirul din comună sunt într-o situație deplorabilă, dovadă fiind imaginile trimise de localnici la redacția Ediție Specială. Oamenii sunt îngrijorați și se plâng de gunoaiele pe care sunt nevoiți să le vadă, dar și de mirosul îngrozitor. Mormanele de deșeuri așteaptă să fie ridicate.

Jurnaliștii de la Ediție Specială au încercat să ia legătura cu primarul comunei pentru a ne oferi un punct de vedere, însă fără vreun răspuns.