Dezinfectantul folosit în liceul din Dăbuleni, interzis în școli

Dezinfectantul folosit în școala din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 copii s-au îmbolnăvit, nu trebuia folosit în școli. Dezinfectantul are ca indicație folosirea la doar a suprafețelor și aparaturii medicale din spitale.

elevi dabuleni

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, firma care a făcut dezinfecția în Liceul Teoretic Dăbuleni a folosit o soluție care este utilizată doar pentru dezinfecția în spitale.

Ștefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj, a declarat pentru MEDIAFAX că în urma anchetei s-a descoperit că firma care a făcut dezinfecția în clase nu avea specificat în documente ce cantități a folosit și nici cum a fost folosită substanța.

Firma a fost amendată cu 10.000 lei.

„Produsul folosit, care este un produs foarte bun, dar pe registrul național are ca indicație folosirea la dezinfectarea suprafețelor și aparaturii medicale în spitale, nu în altă parte. A doua neregulă constatată- nu avea procedură de lucru generală, cum face dezinfecția, și specială pentru școli, cum se face în școli. În procesul verbal nu erau completate toate rubricile. Nu era menționată persoana care a făcut dezinfecția, ce concentrație a folosit și prin ce mijloc- dacă s-a stropit, s-a pulverizat...Nu era trecut nimic. A fost amendată firma cu 10 mii lei”, a declarat purtător de cuvânt al DSP Dolj.

În 12 februarie, 9 copii de la şcoala din Dăbuleni care prezentau greaţă și iritaţii ale căilor respiratorii au fost duşi la spital, după ce în şcoală s-a făcut o dezinfecţie.

Luni, peste 100 de elevi și părinți au protestat în fața Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, cerând demisia directorului liceului, pe care-l consideră vinovat de îmbolnăvirea celor mici.

(sursa: Mediafax)