Directorul liceului din Dăbuleni, cercetat disciplinar

 Directorul Liceului Teoretic Dăbuleni, unde nouă copii au ajuns la spital după ce s-au simțit rău la școală în urma unei dezinfecții, va fi cercetat disciplinar, a decis joi conducerea IȘJ Dolj. Elevii și părinții au cerut demisia directorului, acuzat că a dispus o dezinfecție în timpul săptămânii.

liceu dabuleni

Membrii Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj au decis, joi, ca o comisie disciplinară să facă o anchetă la liceul din Dăbuleni pentru a vedea dacă acuzațiile aduse directorului școlii se confirmă.

„În conformitate cu art. 280 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu completările și modificările ulterioare, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară care va începe cercetarea efectivă, pentru abaterile prezumate săvârșite”, a declarat Nicoleta Lițoiu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Dolj.

Mai mulți elevi și părinți ai acestora au protestat luni și au cerut demisia directorului Liceului Teoretic Dăbuleni, pe care îl acuză că a dispus o dezinfecție în clasă în mijlocul săptămânii, fără să anunțe personalul și elevii. În ziua următoare, mai mulți elevi s-au simțit rău și au ajuns la spital.

În 12 februarie, 9 copii de la şcoala din Dăbuleni care prezentau greaţă și iritaţii ale căilor respiratorii au fost duşi la spital, după ce în şcoală s-a făcut o dezinfecţie.

În urma verificărilor efectuate, reprezentanții DSP Dolj au anunțat că dezinfectantul folosit în liceul din Dăbuleni nu trebuia folosit în școli, pentru că acesta are ca indicație folosirea doar la suprafețele și aparatura medicală din spitale.