FOTO. Forțele de ordine acționează în tot județul

FOTO. Forțele de ordine acționează în tot județul

Incidentele din ziua de Paște au determinat autoritățile să ia măsuri mai drastice. Astfel, ca urmare a ordinului conducerii MAI, începând de astăzi, de la ora 17.00, vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent 154 de grupe (constituite din 4-10 membri).

politie si mascati 3

Efectivele sunt din cadrul: Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române – patru grupe; Serviciilor pentru Acțiuni Speciale ale fiecărui județ, cu câte două grupe; Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, cu 18 grupe;  Direcției Generale de Jandarmi a Municpiului București, cu 12 grupe; celor 8 Grupări Mobile de Jandarmi, cu câte patru grupe.

Resursa alocată suplimentar va fi direcționată în zonele cu risc criminogen ridicat, comunități de persoane revenite în țară în ultima perioadă, cunoscute cu preocupări infracționale.

Potrivit IPJ Dolj, la nivelul județului, în această perioadă au loc activități de menținere a ordinii și liniștii publice, verificându-se și respectarea ordonanțelor militare, acolo unde este cazul.