Recensământ General Agricol de probă, în două comune din Dolj

Direcția Județeană de Statistică (DJS) Dolj a început, de luni, colectarea de date pentru un recensământ agricol de probă. La nivelul județului au fost selectate aproximativ 100 de exploatații agricole, cu sau fără personalitate juridică, din comunele Coșoveni și Podari.

tractor tractoare4626

Recensământul general agricol va avea loc anul viitor, în perioada 1 februarie — 30 aprilie 2021, la nivel național, în toate unitățile administrativ-teritoriale (UAT) din România. Până atunci, are loc unul de probă, care, spun reprezentanții DJS Dolj, va furniza indicatori statistici pentru fundamentarea și punerea în aplicare a politicilor naționale și europene în domeniul agricol. Conform art.1 alin.5 din OUG nr.22/2020 privind recensământul general agricol din România runda 2020, aprobată prin Legea nr.177/2020, pentru verificarea practică și îmbunătățirea aspectelor organizatorice și tehnice, se efectuează un recensamant de proba, în anul 2020.

Perioada de colectare a datelor  pentru recensământul de probă se va desfășura în perioada 12 — 23 octombrie 2020, iar la nivelul județului Dolj au fost selectate aproximativ 100 de exploatații agricole din UAT-urile Coșoveni și Podari. Colectarea datelor se face într-un chestionar electronic încărcat pe tabletă.

Chestionarul electronic este dezvoltat de experții Institutului Național de Statistică, cu sprijinul Băncii Mondiale, iar variabilele incluse în chestionarul electronic au fost avizate de Comisia Centrală, în contextul consultaâării scrise din luna iulie 2020. Colectarea datelor este realizată de un reprezentant al Direcției Județene de Statistiă, legitimat corespunzător, care pune la dispoziția cetățenilor documente care să îi ateste calitatea”, precizează conducerea DJS Dolj