Întâlnire la Ministerul Lucrărilor Publice cu primarii din Dolj

În data de 3 noiembrie, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației s-a desfășurat o întâlnire informală între ministrul Ion Ștefan și o delegație a primarilor din județul Dolj.

firion

Rând pe rând, au fost prezentate problemele localităților reprezentate de Dumitru Măceşanu (comuna Castranova), Florian Şerban (comuna Predeşti), Stanciu Augustin (comuna Apele Vii), Nedelcu Ionel (comuna Rojiște), Popa Gheorghe (comuna Mischii), Viorel Oprescu (comuna Poiana Mare), Cristian Tuţă (comuna Bucovăţ), Daniel Bobin (comuna Calopăr), Mihai Puiu Calafeteanu (comuna Plenița).                      

La întâlnire a participat și secretarul de stat Mihai Firică, reprezentant al Ministerului Culturii.

Au fost analizate oportunitățile de finanțare, comunicarea instituțională, proiectele aflate în diverse stadii de execuție, precum și inițiativele conturate pentru viitorii ani, la nivelul fiecărei localități.

S-a pus accentul pe abordarea proiectelor de mari dimensiuni, cu impact major pentru comunitate, conturându-se asocieri în vederea obținerii de finanțare cât mai rapidă.

Priorități pentru cele mai multe comune doljene sunt alimentarea cu gaze, investițiile în infrastructura rutieră, precum și investiții în unități de învățământ și medicale.

Având în vedere totala deschidere pentru acordarea de sprijin comunităților locale, din partea ministrului Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, s-a stabilit continuarea întâlnirilor cu primarii și alți reprezentanți ai administrației locale din Dolj.