Primăria comunei Malu Mare a demarat Proiectul numit „ŢARA MEA”

Primăria comunei doljene Malu Mare, sub conducerea edilului PNL, Adela Gherghe, a demarat Proiectul numit „ŢARA MEA”, axat pe curăţenie şi ecologizare.

AGherghe

Adela Gherghe: „Demarez un proiect drag mie și sufletului meu, numit "ȚARA MEA". Am nevoie de atenția și implicarea fiecăruia dintre noi. Vreau să fim concentrați și să conștientizăm că trebuie să facem din comuna noastră un loc civilizat, curat, pe care să-l numim cu  mândrie,  „ACASĂ”. Pentru aceasta, în afară de tot ceea ce depinde de mine, ca primar, respectiv aducerea canalizării, a gazelor, a asfaltului, a energiei electrice, a proiectelor mai mari sau mai mici, care să ne facă traiul mai ușor și mai confortabil, este nevoie de RESPONSABILITATEA dumneavoastră în ceea ce înseamnă aruncarea gunoaielor pe câmp, la voia întâmplării, lângă containerele tip clopot, destinate colectării selective. Este foarte, foarte urât să merg prin comună și să trec, efectiv, pe lângă saci cu gunoi menajer azvârliți în grabă, în mijlocul străzii.                                    

De asemenea, este oribil atunci când alți oameni, chiar dacă ei sunt, în acest moment, asistați social, sunt trimiși să adune mormanele de gunoi aflat în putrefacție și urât mirositor depozitate inconștient de către... alți oameni. Îmi imaginez, uneori, ce minte întunecată poate avea o persoană care aruncă, din autoturism, sacul cu gunoi, de ce poate fi capabilă o astfel de persoană care nu simte nici un fel de compasiune pentru noi, ceilalți, pentru copiii noștri, care se pot plimba cu bicicleta prin zona respectivă, sau, pur și simplu, refuză, cu îndârjire, să evolueze ca individ. 

Vreau să facem un mic exercițiu de imaginație și să vedem, cu ochii minţii, ce minunat ar fi să privim niște câmpuri îngrijite, verzi și niște copii ce aleargă fericiți, fără riscul de a se răni. 

În fine, știu că întelegeți ce vreau să spun.

Haideți să dăm dovadă de spirit civic! 

Ați văzut un personaj care aruncă gunoi? Faceți-i o poză clară și trimiteți-mi-o! De restul, mă ocup eu, alături de colegii de la primărie!

Pe lângă acest subiect, doresc, în cadrul proiectului nostru, căci sunt convinsă că sunt foarte mulți cei ce se vor implica, să fim mai uniți și să încercăm, fiecare, să devenim mai... PATRIOȚI!...

Să iubim mai mult locurile acestea și frumusețea lor, căci, uneori, am senzația că, parcă unii dintre noi, nu mai văd decât „urâtul”, deși, sincer, sunt și atâtea lucruri frumoase cu care ne putem lăuda.

EMalu

Spre exemplu, câți dintre noi au văzut superbele bălți de la Preajba? Este o zonă minunată, o arie protejată, care găzduiește o faună rară, aflată pe cale de dispariție. Câți dintre noi știu că şcoala de la Malu Mare, așa cum este ea, a dat, în fiecare an, copii cu rezultate deosebite, elevi sau studenți, acum, ale unora dintre cele mai prestigioase colegii şi universități?

Câți dintre noi știu că avem, pe raza comunei noastre, societăți cu profil foarte rar întâlnit și care, prin activitatea lor, ne fac cunoscuți la nivelul întregii țări?

Exemplele pot continua, ideea este că eu, în calitatea pe care o am, nu voi lăsa o zi fără să fac ceva pentru comunitatea noastră. 

Haideți și dumneavoastră, alături de mine, fiindcă știu sigur că PUTEM!”.