Când se vor finaliza lucrările de reparaţii ale podului de la Malu Mare?

Deputatul PNL Nicolae Giugea a adresat, în scris, o Întrebare către Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, în legătură cu podul din comuna doljeană Malu Mare, aflat în reparaţii de mai mulţi ani, dar încă nefinalizate.

podmm

Nicolae Giugea: „Cred că a trecut suficient timp de la instalarea noului guvern, așa că am început seria de întrebări și interpelări adresate ministerelor. Prima interpelare este adresată Ministrului Transporturilor și vizează situația podului din comuna Malu Mare, care se află în reparații de ani de zile şi pare uitat de constructor și de DRPD Craiova. O să vă ţin la curent cu răspunsul primit”.                                  

Am spicuit din cuprinsul scrisorii deputatului Nicolae Giugea către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii:

„(...) Perioada guvernelor PSD a fost caracterizată de: cele mai slabe alocări financiare pentru investiţii, cea mai slabă utilizare a fondurilor europene nerambursabile, rezilieri multiple de contracte în derulare şi abandonarea celor mai multe dintre proiectele demarate.

Din această categorie de proiecte abandonate / întârziate face parte şi reabilitarea şi consolidarea podului rutier amplasat în Comuna Malu Mare, pe traseul Drumului Naţional DN 55 Craiova-Bechet. Chiar dacă termenul de finalizare asumat iniţial (toamna anului 2017) nu a fost respectat şi s-a avansat un nou termen (2019), vă aduc la cunoştinţă că nici astăzi obiectivul de investiţii nu este finalizat şi pe acest traseu se circulă, în continuare, cu restricţii. Fac precizarea că SECOL (Societa Edile Costruzioni e Lavori SA), ca lider de asociere, avea ca obiectiv „Consolidare şi amenajare scurgere ape DN 55 km 4+400 – km 71+100”. Contractul, în valoare de 80 de milioane de lei, cuprinde, pe reabilitarea podului de la Malu Mare, alte patru poduri – Făcăi, Secui, Murta şi Sadova. În plus, firma trebuia să construiască un pod nou peste canalul de la Bratovoieşti.

Faţă de situaţia expusă şi cu încrederea că, prin expertiza dumneavoastră, lucrările de infrastructură vor cunoaşte un avans semnificativ, vă solicit, domnule ministru, să îmi comunicaţi ce soluţii anticipaţi pentru deblocarea lucrărilor la obiectivul de investiţii amintit şi ce termen de finalizare consideraţi că ar putea fi comunicat în cazul reabilitării podului din Comuna Malu Mare?”.

 

Ultimele știri