Stop violenței împotriva femeilor

O campanie privind eliminarea violenței împotriva femeilor, derulată în  Bulgaria, Ungaria și România, a fost demarată și în județul Dolj, luni, cu o activitate preventivă desfăşurată de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dolj la Casa de Cultură a Oraşului Segarcea.

Preventiva Dolj 2

Potrivit IPJ Dolj, la prezentarea susţinută de poliţiştii doljeni au participat 50 de femei cărora le-au fost aduse la cunoştinţă informaţii utile pentru prevenirea victimizării acestora.

Timp de 16 zile, Poliția Română, alături de organizații din țara noastră și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, este parte a campaniei regionale a OSCE de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.

„Începând cu 25 noiembrie 2019 - Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, Unitatea pentru Probleme Strategice ale Poliției din cadrul Departamentului Amenințări Transnaționale al OSCE lansează o campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen în Bulgaria, Ungaria și România, ce se va derula pe parcursul a 16 zile de activism în acest domeniu”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

În cadrul campaniei, polițiștii vor fi echipați cu ghiduri de buzunar. Acestea le vor fi de folos în recunoașterea cauzelor, semnelor, semnalelor și efectelor violenței bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă faţă de victimele acestui fenomen, mai informează IPJ Dolj.