Trafic de coșmar la Calul Mort. Primăria Craiova renunță la semafoare

Primăria Craiova anunțase că semafoarele de la Calul Mort vor funcționa de astăzi, însă după doar o zi au și renunțat la această idee.

Aglomeratie caracal 191126 FB

După o zi de stat ”în probe” cu semafoare, administrația locală a renunțat. Conducătorii auto au avut nervii întinși la maxim, în această dimineață, după aglomerația infernală din zona Calul Mort. Au existat blocaje în trafic, iar șoferii au petrecut zeci de minute la intersecția străzii Caracal, cu Henry Ford și bulevardul Decebal.

Reprezentanții Primăriei Craiova au luat decizia de a renunța definitiv la acele semafoare, chiar dacă au fost cumpărate pe fonduri europene. Sorin Manda, administratorul public al orașului a declarat că există intenții de a crea mai multe sensuri giratorii, pentru a fluidiza traficul în acea zonă.

Acele semafoare au fost făcute pe fonduri europene, dar traficul nu poate fi dirijat cu ele, din cauza faptului că între momentul în care s-a scris proiectul european prin care s-au achiziționat și momentul actual au apărut și acele delimitatoare între sensuri, iar cineva care vine dinspre Ford, de exemplu, să se ducă spre centrul comercial de acolo, ori spre zona Cârcea ar trebui să parcurgă drumul pe Caracal până la fosta unitate militară să poată să întoarcă. A durat, din fericire, o zi și ne-a venit mintea la cap. În următoarea perioadă îl vom și defini ca sens giratoriu așa cum este la intrarea dinspre Podari, nu cu acele balize care sunt luate de vânt”, a declarat city-managerul, Sorin Manda.

Oamenii s-au plâns că au așteptat prea mult în trafic, așa că administrația locală renunță definitiv la acele semafoare, la doar câteva ore după ce le-a pus în funcțiune.

 

sursa foto: FB Info Trafic Craiova si Dolj