Sarcini trasate autorităților pentru sezonul rece

Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, le-a cerut reprezentanților instituțiilor implicate în pregătirea pentru sezonul rece, în cadrul Ședinței  extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj, să facă o înștiințare privind modul în care s-au pregătit în eventualitatea unei prime ninsori.

comandament iarna

Reprezentanții unităților în cauză au dat asigurări că nu sunt probleme, atât cei care au în grijă drumurile naționale, cât și cei care răspund de cele județene sau comunale, menționând că au toate cele necesare în caz că ninge.

Cei de la la „Armată” au anunțat faptul că regimentul care va interveni în caz de urgență nu se subordonează unității craiovene, ci celei din Buzău. Partea mai puțin bună este că Regimentul 61 are doar 18 oameni, o singură mașină(Duster n.r.) și un tanc defect.

În cazul în care apar situații limită vom lua legătura cu Bucureștiul, cu domnul general. Bizară situație, dar să sperăm că nu ne vom confrunta cu situații limită”, a spus prefectul.

Poliției Locale Craiova i s-a transmis să delimiteze acele zone din oraș unde există pericolul accidentelor din cauza căderii țurțurilor de gheață, urmând ca și Primăria Craiova să transmită asociațiilor de proprietari despre obligativitatea de a curăța gheața de la intrarea în blocuri.

În privința ninsorilor, conform reprezentanților meteo locali, pentru județul Dolj, în următoarea săptămână nu sunt anunțate astfel de precipitații.