Primarul de la Ișalnița, eliberat din funcție

Ovidiu Flori, primarul de la Ișalnița, a fost astăzi eliberat din funcție de către prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu

2AD9403A D9A5 4C45 8DEF 071EC9D42837 

Flori este nașul celebrului cuplu PSD-ist Manda-Vasilescu. Fostul edil a fost declarat incompatibil pentru această funcție de ANI. Flori a pierdut procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce a deţinut simultan funcţiile de viceprimar între 2008-2012, primar 2012-2016 şi administrator al Serviciilor Publice Işalniţa SRL.

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat pentru MEDIAFAX că secretarul comunei Işalniţa a înaintat Prefecturii Dolj referatul de încetare a mandatului de primar al lui Ovidiu Flori în data de 4 decembrie, însă documentul a ajuns în „mapa de lucru”a prefectului abia joi.

„Azi am semnat ordinul de eliberare din funcţie a domnului Flori. ANI l-a declarat incompatibil. El a acţionat în justiţie, în instanţă, până la Înalta Curte. După aceea, noi am făcut demersurile către primărie, pentru că procedura asta e, iar secretarul comunei face acel referat, înapoi către Prefectură, prin care propune demiterea primarului. Şi referatul întocmit de către secretar a ajuns la noi pe data de 4 decembrie”, a spus Purcărescu.

Potrivit prefectului de Dolj, comuna Işalniţa va fi condusă de viceprimar, până la alegeri.

În replică, primarul demis al comunei Işalniţa, Ovidiu Flori, a declarat, pentru MEDIAFAX, că va ataca în instanţă ordinul emis de prefectul de Dolj.

„Am pierdut ultimul proces în justiţie. Aştept să fiu înştiinţat că nu am văzut niciun ordin semnat şi probabil voi contesta ordinul prefectului. (...) Este un drept al meu să contest ordinul prefectului întrucât intervine perioada de trei ani de la momentul la care am fost declarat incompatibil”, a spus Ovidiu Flori.

Ovidiu Flori a fost ales primar al comunei Işalniţa în 2012. În 2016 a câştigat un nou mandat, dar în ianuarie 2017 a plecat la Bucureşti ca secretar de stat în Ministerul Transporturilor. După câteva luni a demisionat din minister şi a revenit la Işalniţa unde a candidat, din nou, şi a câştigat funcţia de primar, la alegerile anticipate organizate în comună.

Există zvonuri cu privire la noua funcție a fostului primar, și anume cea de administrator la Compania de Apă Oltenia. Rămâne de văzut însă, dacă nașul cuplului Manda-Vasilescu va fi pus în fruntea CAO.