Vaccinul antigripal nu lipseşte în Dolj. DSP recomandă imunizarea

Ministrul Sănătății, Victor Costache, nu își mai dorește să existe probleme în aprovizionarea vaccinului antigripal, așa că din ianuarie 2020 va începe organizarea campaniei, pentru ca totul să fie pus la punct.

seringa vaccin

„La începutul lunii ianuarie ne vom întâlni și vom stabili împreună necesarul de vaccin gripal care se va achiziționa, calendarul de aprovizionare și toate detaliile necesare pentru derularea camaniei de vaccinare grauită antigripală, dar și pentru îmbunătățirea acoperirii vaccinale în cadrul calendarului de vaccinare. Am cerut ca anul viitor să nu se mai repete situația ultimilor ani în care au existat disfuncționalități frecvente în aprovizionare și sincope în derularea campaniei de vaccinare antigripală. Vom începe din prima lună a anului să organizăm campania de vaccinare antigripală, împreună cu toți cei implicați”, a declarat Ministrul Sănătății, în urma unei întâlniri cu președintele CAS, Adela Cojan.

La nivelul județului Dolj nu au existat probleme privind dozele de vaccin antigripal. Potrivit reprezentanților DSP, în Dolj se vaccinează în continuare. “Nu există probleme, vaccinăm în continuare. În 2018 am avut 46.000 de doze, în 2019 53.000 de doze de vaccin și încă nu le-am terminat. Au venit cam târziu, pe la sfârșitul lunii octombrie, deși la începutul lui octombrie trebuiau să ajungă. Însă este bine și dacă te vaccinezi la sfârșitul lui decembrie, epidemia apare de obicei în ianuarie” a precizat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Începând cu noul an, vaccinul antigripal va ajunge la timp, iar dozele vor fi suficiente. Dacă în anii trecuți au existat probleme cu lipsa dozelor de vaccin, în 2020 campania va fi organizată din timp, pentru ca oamenii să fie informați.