Autobuzele cumpărate din Turcia, predate RAT-ului

Toate cele 38 de autobuze Diesel Euro 6, cumpărate de la fabrica din Turcia, au ajuns la Craiova, ultimul lot format din 13 mașini sosind, marți, în Bănie. Consilierii locali se reunesc în ședință de îndată, miercuri, pentru a aproba trecerea unui număr de 25 de autobuze de la primărie, la RAT Craiova.

autobuze noi 3

Cele 25 de autobuze sunt înmatriculate, au vama plătită și au asigurare pentru o lună, spun reprezentanții Primăriei Craiova. Aceeași procedură va fi respectată și în cazul lotului de 13 mașini care au ajuns în Bănie, marți dimineața.

Întrucât, RAT SRL realizează serviciul de transport public local de persoane cu autobuze si tramvaie efectuat prin curse regulate, pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Craiova , iar toate aceste bunuri fac parte structural din logistica necesară asigurării funcţionării transportului public cu tramvaie, este necesară concesionarea către RAT SRL a bunurilor. Potrivit celor menţionate anterior, cele 25 autobuze receptionate sunt bunuri de natura domeniului privat şi vor fi utilizate de către SC RAT SRL făcând parte din categoria bunurilor de retur, respectiv bunuri concesionate de către autoritatea locală”, se arată în hotărârea privind concesionarea autobuzelor.

Autobuzele Diesel de la BMC au o capacitate de 97 de pasageri, dintre care 26 pe scaune și o lungime de 12 metri. Dispun şi de un sistem de supraveghere video în interior și în exterior, preţul unui autobuz fiind de 845.470 de lei, fără TVA.