Noua firmă care asigură masa pacienților SJCU, închisă de DSV Dolj

Noul furnizor de hrană pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Craiova, aflat în contract cu instituția medicală începând din această lună, nu este autorizat sanitar veterinar, fapt rezultat în urma unui control derulat de către inspectorii sanitar-veterinari doljeni, luni și marți. 

masa spital

În urma acestor verificări efectuate la punctul de lucru al firmei Ansamble Catering & Service SRL, situat pe strada Nicolae Romanescu, nr. 112, s-a dispus, marți, interzicerea desfășurării activității de catering a societății respective, începând cu data de 7 ianuarie. Firma a și fost amendată cu suma de 10.000 de lei. 

Menționăm că operatorul economic nu este autorizat sanitar veterinar”, se arată în ordonanța care prevede interzicerea activității de livrare a mâncărurilor preparate.

În aceeași ordonanță se specifică faptul că activitatea poate fi reluată după ce reprezentanții firmei dovedesc că au remediat deficiențele constatate de către inspectori și că vor asigura condițiile sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

În cazul în care unitatea va continua să deruleze activitatea de catering în condițiile găsite la data efectuării controlului, aceasta riscă să fie amendată contravențional sau penal.

Hrana pentru bolnavi este pregătită în condiții insalubre, potrivit unor surse. Aceleași surse spun că prin noul contract încheiat cu  Ansamble Catering & Service SRL, unitatea spitalicească va plăti, lunar,  aproximativ dublu pentru mâncarea asigurată pacienților.

Directorul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, a spus că, până marți seara, nu a fost anunțat despre o astfel de măsură luată în cazul firmei cu care colaborează în privința mesei bolnavilor. 

Miercuri, se știe că bolnavii primesc în continuare mâncare, după ce societatea care a câştigat licitaţia a subcontractat serviciile, până la obţinerea autorizaţiei de la DSV, unei alte firme autorizate să furnizeze hrană pentru pacienți. 

Până acum, ani la rând, masa a fost asigurată de societatea ELCOMEX. Mâncarea a fost pregătită în bucătăria amenajată în incinta spitalului, contractul care a expirat în decembrie 2018 fiind prelungit până la găsirea unei noi variante de lucru.

La începutul anului trecut, s-a venit cu idea externalizării în totalitate a acestui serviciu, valoarea totală a contractului fiind estimată la 10.541.620 de lei, conform anunțului de participare la licitație de la vremea respectivă.

Rămâne de văzut acum dacă noul furnizor va remedia situația și dacă unitatea spitalicească va avea, din nou, probleme legate de hrana pacienților.

 firma masa