Nervi și teamă din cauza parcărilor rezidențiale

Craiovenii, mai ales cei din cartierul Craiovița Nouă, se tem că nu vor avea loc de parcare, după ce vor apărea cele cu plată, aglomerația existentă între blocuri determinându-i să creadă acest lucru. 

parcare craiovita

În ceea ce privești pașii făcuți în privința amenajării acestor parcări, reprezentanții Primăriei Craiova au comunicat faptul că până la această oră a fost finalizată platforma electronică, urmând ca aceasta să fie testată. Încercări se vor face doar cu parcări din zona centrală.

Legat de parcările rezidențiale, platforma electronică este gata și urmează să intre oficial în funcțiune. Pentru a se testa funcționalitatea în teren, se va începe inițial doar cu anumite parcări din zona centrală”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Sunt persoane însă care de teama că nu vor prinde loc de parcare pentru mașină au depus deja solicitare la Primăria Craiova.

„Nici nu știm ce să credem. Sunt vecini care au depus deja cereri. Alții vor să se ducă sa facă acest lucru. Este dezastru la noi la bloc întrucât este foarte aglomerat. Nu știm nimic exact, dar nici nu aș vrea să mă trezesc fără loc. Eu sunt pensionară, soțul la fel. Am auzit că licitația se face pe internet. Cine îmi face mie?! Se poartă această tehnologie dar noi nu ne descurcăm”, a spus una dintre locatarele blocului 15 din Craiovița Nouă.

Într-o astfel de situație se află mulți cetățeni din Craiovița Nouă, doar că, informează Primăria Craiova, în acest cartier nu se cunoaște încă o situație exactă întrucât inventarierea spațiilor este în derulare.

Atribuirea unui loc de parcare, lângă bloc, se va face în format electronic, prin această platformă finalizată.

Taxa anuală pentru parcările din jurul blocurilor este de 150 de lei pentru craiovenii din Zona 0, 120 de lei pentru cei care locuiesc în Zona 1 și 100 de lei pentru cei din Zona 2.

Dacă mai mulți locatari doresc același loc de parcare, spațiul se licitează, cel care oferă mai mulți bani obținându-l. Totul se va face electronic, spun autoritățile, pentru a nu exista discuții ulterioare.

Craiovenii care au mașină de serviciu nu o vor mai lua acasă, ci vor fi nevoiți să o lase la sediul firmei unde sunt angajați.