Un spaţiu de relaxare inedit

Locatarii caselor care formează gangul fostului Bazar al Craiovei – ce face legătura între străzile Lipscani şi Mihail Kogălniceanu, au avut o iniţiativă lăudabilă: s-au gândit să maximizeze folosirea spaţiului ambiental. 

spatiu recreere

Mai exact, să folosească, într-un mod constructiv, un spaţiu liber care se află cam pe la mijlocul gangului, pe partea stângă, cum vii dinspre strada Lipscani, ce devenise loc de depozitare a gunoiului şi wc public neautorizat, astfel că l-au amenajat ca pe un spaţiu de recreere inedit, în care acum oamenii se întâlnesc la o partidă de şah, sau la o şuetă, atunci când timpul şi vremea le permite.

În plus, este clar că oamenii sunt patrioţi şi pro-europeni – o dovedesc steagrile României şi Uniunii Europene, ce ornează acest interior atipic.

E drept că brazii pe care i-au adus de Crăciun, pentru atmosferă şi miros de cetină, s-au uscat, dar, poate că, odată cu venirea primăverii, aceştia vor fi înlocuiţi cu plante şi flori vii, ce vor da impresia unui colţ de grădină...

Nu am reuşit să găsesc pe nimeni de la asociaţia de proprietari respectivă, pentru a-l întreba despre legalitatea împrejmuirii cu gard a acestui spaţiu – care este domeniu public, dar cred şi sper că tot ce s-a făcut acolo este în regulă şi oamenii se bucură de relaxare şi încărcarea bateriilor ori de câte ori au posibilitatea, deşi acest colţişor de evadare din rutină nu se află, undeva, în natură, ci chiar în buricul oraşului şi sub privirile, adeseori, curioase, ale celor ce traversează gangul fostului Bazar.