Sute de școli fără paznici sau sisteme video. Directorii, dezinteresați

Ultimul bilanț întocmit de către reprezentanții IPJ Dolj arată că peste 150 de școli din județ continuă să funcționeze fără paznici sau fără supraveghere video, unele neavând nici măcar un gard împrejmuitor sau nu sunt corect iluminate. În ciuda recomandărilor făcute de polițiști, în urma verificărilor, managerii instituțiilor în cauză nu par a fi preocupați de rezolvarea acestor probleme.  

scoalaa

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, 160 unităţi şcolare nu sunt asigurate cu pază umană sau cu sisteme de supraveghere video, respectiv 28,53 %, iar 12 unităţi şcolare (4 în urban şi 8 în rural) nu sunt prevăzute cu gard împrejmuitor.

De asemenea, nouă unităţi şcolare (4 urban și 5 rural) sunt amplasate în zone iluminate necorespunzător, iar 27 (16 în urban şi 11 în rural) sunt amplasate în zone periferice/izolate.

La bilanțul prezentat la începutul anului trecut, situația părea a fi mai bună. La vremea respectivă, 129 de școli din județ erau luate în evidență ca neavând paza asigurată.

IPJ Dolj atrage atenția cu privire la riscurile generate de faptul că nu există un control al accesului în școli.

Se mențin riscuri generate de precaritatea/lipsa controlului accesului în unitățile școlare”, precizează reprezentanții IPJ Dolj.