Angajații oficiilor poștale din Dolj cer mânuși și măști de teama coronavirusului

Angajații Poștei Române de la oficiile din județul Dolj sunt speriați de virusul din China. Aceștia cer echipament special pentru manevrarea coletelor, care vin din străinătate.

 oficiu postal bals

Angajații de la oficiile poștale din Dolj se tem de coronavirus și cer măști și mânuși pentru manevrarea coletelor care vin din China. Liderii de sindicat au cerut conducerii echipament special. Pe de altă parte, conducerea Poștei Române spune că activitatea din Biroul de Schimb Internațional, acolo unde ajung coletele din străinătate, este strict monitorizată și că nu există niciun risc.

"Toate coletele venite din China urmează procedurile uzuale de vămuire și distribuție. Compania Naționala Poșta Română a instituit deja un grup de lucru care monitorizează activitatea din Biroul de Schimb Internațional (BSI), acolo unde ajung toate coletele externe. De asemenea, am luat hotărârea să suplimentăm măsurile de igienă și protecție a celor care vin direct în contact cu coletele provenite din China. Astfel, în perioada imediat următoare se vor instala dozatoare cu gel dezinfectant, iar angajații vor primi mănuși și măști medicale", a declarat Horia Grigorescu, directorul Companiei Poşta Română, potrivit hotnews.ro