Centrul Vechi al Craiovei, plin de spații de închiriat

Cafenele, restaurante, magazine cu rochii de mireasă și multe spații de închiriat. Așa arată Centrul Vechi al Craiovei, unde spațiile de închiriat se înmulțesc pe zi ce trece.

 spatii de inchiriat centru craiova4

Restaurante unde se făceau petreceri odată, acum au pus un mare afiș cu ”spațiu de închiriat”. Doljenii care dețin proprietăți în centrul orașului ies în câștig datorită marilor profituri pe care le fac, după ce-și închiriază spațiile. Centrul vechi al Craiovei este plin cu magazine pentru viitoarele mirese, cabinete oftalmologice și multe terase. Pe lângă toate acestea, există și multe spații comerciale goale care-și așteaptă noii chiriași sau stau cu lacătul pe ele.

spatii de inchiriat centru craiova

Prețurile sunt și ele pe măsură. Taxa pentru ocuparea temporară a terenurilor care aparțin domeniului public și privat, cu tonete stradale, măsuțe pentru vânzare, expunere, diferențiată pe zone de atracție comercială, se stabilește astfel: Zona 0 - 7 lei/mp/zi, Zona 1 - 5 lei/mp/zi, Zonele 2 și 3 - 4 lei/mp/zi.

spatii de inchiriat centru craiova2

 Mulți dintre micii antreprenori care vor să-și deschidă o afacere, evită zona centrală, pentru că este ”prea scumpă”. 

”E cea mai bună zonă, într-adevăr. Însă pentru o afacere de început este foarte scump și greu de întreținut. N-am cum să scot profit de la început, dacă plătesc chiria mai mult decât banii pe care-i câștig din afacere”, ne-a spus o tânără craioveancă, aflată în căutarea unui spațiu de închiriat, perfect pentru un salon de înfrumusețare.

 spatii de inchiriat centru craiova5