A fost finalizat sensul giratoriu de la Aeroport

Sensul giratoriu provizoriu realizat de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, la intersecția dintre DN 65 și DJ 652A, a fost finalizat, luându-se această decizie întrucât sectoarele respective sunt foarte aglomerate, în zonă aflându-se  Aeroportul Internațional Craiova și High-Tech Industry Park. 

sens giratoriu 2

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, prin acest proiect se dorește fluidizarea cirlculației rutiere.

Demersul face parte dintr-un proiect mai amplu care urmărește fluidizarea circulației pe un sector aglomerat al DN 65, o zonă în care și Consiliul Județean are două obiective majore – Aeroportul Internațional Craiova și High-Tech Industry Park, cel de-al doilea parc industrial pe care l-am înființat. Vorbim despre instituții care generează un trafic intens, astfel că am acordat întreaga susținere pentru realizarea acestui set de intervenții asupra infrastructurii rutiere. Pe de o parte, am pus la dispoziția DRDP Craiova segmentul terminal al drumului județean 652A, în vederea amenajării intersecției. Așa cum se cunoaște, această arteră rutieră se află în prezent în plin proces de modernizare, în cadrul unui proiect în valoare totală de peste 9 milioane de euro, pentru care Consiliul Județean Dolj a obținut finanțare europeană”, a declarat Prioteasa.

Acesta a mai spus că va mai fi amenajat un alt sens giratoriu, în zona Hanul Doctorului.

Pe de altă parte, am transferat în domeniul public al statului, la solicitarea CNAIR, un teren cu suprafața de aproape 1.500 de metri pătrați, în vederea construirii unui alt sens giratoriu, la intersecția dintre DN 65 și Centura de Nord a Craiovei, în zona Hanul Doctorului. Totodată, Consiliul Județean Dolj va amenaja benzi de accelerare și decelerare pentru facilitarea accesului la Aeroportul Internațional Craiova, ca parte a proiectului de extindere a terminalelor de sosiri și de plecări – o investiție în valoare de 6,4 milioane de euro, pe care o derulăm cu finanțare din bugetul propriu”, a mai spus Prioteasa.