Doi tineri străini au încercat să intre ilegal în România

Doi tineri din Siria si Iran au fost depistați de polițiștii de frontieră la PTF Calafat. Aceștia încercau să intre ilegal în ţară, ascunși într-un camion încărcat cu saltele.

frontiera calafat

În această dimineaţă, la ora 03.00, la Frontiera Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc la volanul unui camion, înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, saltele, din Turcia cu destinaţia Polonia. Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, în compartimentul de marfă, două persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbaţii în cauză sunt din Siria şi Iran, şi au vârsta de 17, respectiv 22 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorca camionului în Bulgaria, fiind ajutaţi de un bărbat a cărui identitate nu o cunosc, fără ştirea şoferului, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. De asemenea, șoferul camionului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă”, potrivit informațiilor transmise de purtătorului de cuvânt al S.T.P.F. Dolj , subinspector de poliție Ilie Eugen Cătălin.

Șoferul şi cei doi cetățeni străini au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară.