Scaunul cu rotile improvizat, folosit la dușarea pacienților. Ce spun reprezentanții SJU Craiova

Reprezentanții SJU Craiova au aflat de existența scaunului cu rotile improvizat de pe Facebook.

scaun rotile sju

După ce mai multe fotografii cu scaunul cu rotile improvizat de la secția de Chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova au devenit virale pe rețelele de socializare, situația a intrat și sub atenția reprezentanților unității spitalicești. Aceștia nu știu de existența a mai multor scaune de acest fel și recunosc că au aflat de această ”improvizație” de pe Facebook.

Potrivit Mădălinei Ispas, directorul de la îngrijiri medicale din cadrul SCJU Craiova, scaunul care a creat atâta vâlvă a fost lăsat pe secție chiar de un ....pacient.

Acest scaun a fost lăsat pe secția respectivă de către un pacient în urmă cu ceva timp, care a fost internat cu amputație. Fiind internat în spital omul printr-o donație a unei asociații a făcut rost de un scaun mai bun și nu l-a mai luat pe acela. Scaunul a rămas pe secție și a fost folosit pentru transportul materialelor sanitare și a diverselor obiecte de folosință pe secție. În acest moment secția respectivă este în reabilitare, ceea ce ați văzut în poza respectivă erau niște stative de perfuzor, niște scaune care trebuie să fie casate, dar procedurile de casare sunt destul de greoaie, așteptăm, formalitățile ca să le putem casa. O improvizație lăsată de un pacient, care n-a mai vrut să-l ia acasă. Câteodată a mai fost folosit și la dușarea unui pacient care cu amputație omul nu putea să se deplaseze până la duș. Scaunul cu rotile fiind făcut din pânză, nu poți să-l bagi sub duș și neavând altceva a fost pus un pacient pe acel scaun să-l dușeze. E prima dată când îl văd, sincer, în poza de pe Facebook”, a declarat Mădălina Ispas, director îngrijiri medicale.

De la cărat materiale sanitare s-a ajuns la dușarea pacienților. Scaunul se pare că este multifuncțional, iar pacienții din cadrul unității medicale se tem pentru sănătatea lor. 

Câte am văzut în spitalul ăsta în două zile...dotările sunt dezastruoase”, ne-a spus o bătrână.