Noul Ford Puma a ajuns în toate piețele europene

Ford România a anunța că va atinge anul acesta un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1.000 de unități Puma și EcoSport, astfel că o mașină este produsă la fiecare 67 de secunde.

ford puma2

Noul Ford Puma a ajuns în toate piețele europene. Începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi exportat și în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piață.

Echipa Ford Craiova este foarte fericită să descopere reacțiile pe care Ford Puma le-a generat în presa europeană. Sunt convins că viitorii noștri clienți vor fi fascinați de caracterul dinamic al noului Ford Puma, dar și de aspectul funcțional și de elementele inovatoare oferite de acest vehicul fabulos", a explicat Ian Pearson, Președinte Ford România și Director al fabricii Ford Craiova.

Ford România a ajuns la un total de 6.300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare. În contextul unui ritm accelerat de producție a vehiculelor, Fabrica de Motoare va atinge la rândul său un nou record: aproximativ 1.700 de motoare produse într-o singură zi. Ford Puma, construit exclusiv la Craiova, a primit rating-ul maxim de cinci stele în cadrul testelor de siguranță organizate de autoritatea independentă Euro NCAP. Ford Puma a fost notat cu punctaj maxim la testul de impact lateral cu bariera deformabilă, dar și la dificila probă de impact lateral cu stâlpul. Tehnologiile oferite de Ford Puma - care includ Sistemul de asistență pre-coliziune cu frânare automată, Limitatorul inteligent de viteză și Sistemul de menținere a benzii de rulare - au fost și ele apreciate de Euro NCAP.

"Suntem mândri că Ford Craiova construiește acest vehicul în contextul în care Puma a primit cinci stele la testele Euro NCAP. De asemenea, suntem prima uzină de producție auto din România care construiește un vehicul cu tehnologie hibridă integrată: Ford Puma cu motorul 1.0 EcoBoost mild hybrid de 155 CP", spune Pearson.