Bugetul Craiovei pe acest an, considerat ”fără un obiectiv clar”

Bugetul municipiului Craiova pe 2020  a trecut astăzi, de votul consilierilor locali. Bugetul este de 670 milioane lei, o parte fiind destinată secțiunii de funcționare a Primăriei Craiova și a instituțiile din subordine.

buget craiova

„Funcţionarea” presupune suma de 453,79 milioane de lei, iar dezvoltarea, nu mai puțin de 215 milioane de lei. La ședința extraordinară de astăzi au fost convocați consilierii locali, iar împreună cu primarul orașului, Mihail Genoiu, au aprobat proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi. Au existat discuții privind bugetul Craiovei pe acest an și cum sunt banii împărțiți. Așadar, consilierii locali din partea PNL consideră că bugetul din 2020 este unul fără un obiectiv clar.

“Ca în ultimii ani, este un buget fără orizont, un buget fără un obiectiv clar, un buget care nu abordează principalele probleme ale orașului și nu rezolvă rănile vechi ale Craiovei: problema parcărilor și a traficului, la clădirile Colegiului Carol. Cârpim multe și rezolvăm puține. Administrarea domeniului public primește foarte mulți bani, în timp ce spitalele primesc foarte puțin, după părerea mea. Spre exemplu parcarea subterană: i se alocă 580.000 de lei pentru salarii, iluminat, 150.000 de lei pentru mentenanță”, a spus consilierul PNL, Florescu Marinel.

Un alt exemplu pe care consilierul din partea PNL l-a dat este achizitia de obiecte de inventar care au costat nu mai puțin de două milioane de lei. Printre aceste obiecte de inventar își face apariția gardul bordurat -700.000 de lei, bănci - 145.000 de lei, gard ornamental 500.000 de lei, gărdulețe pentru împrejmuirea locurilor de joacă - 655.000 de lei, pentru toaletele ecologice - 700.000 de lei și multe altele. De asemenea, consilierul spune că trebuie să avem cât mai multe coșuri de gunoi, dar totuși suma alocată acestora este de doar 30.000 de lei. Nu pentru că ar fi scumpe, ci ar fi prea puține.

“Un exces de coșuri de gunoi nu este un lucru rău”, adaugă Florescu, consilierul PNL.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, susține că tot ce s-a cumpărat sau se va cumpăra corespunde dorințelor craiovenilor. Mulți craioveni au făcut apel la administrația locală, spunând că au nevoie de gard bordurat sau ornamental, de bănci în cartierele orașului sau gard la împrejmuirea locurilor de joacă.